Vedlikehold / Bruksanvisning

HAGEMØBLER

Alle våre rotting møbler er flettet med Polyetylen rotting og rammen er laget i aluminium er vedlikeholdsfrie. Noen stell og generell vask må til for å holde møblene pene år etter år.  Møblene rengjøres enkelt ved bruk av klut og vann med mild såpe.

Putene er UV behandlet for å minimere falming. Over tid vil putene falme noe, for å trenere denne prosessen anbefaler vi alltid å impregnere putene med Fiber Protector impregnering. Den beskytter mot væske, smuss, slitasje og falming. Den kryss sprayes enkelt på putene med 20cm avstand. Vi anbefaler å påføre sprayen ute. Dette bør gjøres før møblene tas i bruk for sesongen, og etter behov.
Hvis putetrekket kan vaskes i maskin følg bruksansvisningen nøye. OBS! vi anbefaler å tre på trekket på puten før putetrekket har tørket helt. Det gjør jobben enklere.

Har møblene teak deler trenger bruk teakrengjøring For etterbehandling bruk teakolje eller teakbeskytter. Behandles ikke teak vil møblene få en gråaktig overflate.

Rustfritt stål er generelt motstandsdyktig mot korrosjon. Jevnlig vask er anbefalt for å beholde den flotte overflaten og glansen i stålet. Bruk Zalovann og vask over med en klut. Ikke bruk stållull e.l

Når sesongen er over anbefaler vi oppbevaring innendørs, hvis møblene må oppbevares ute bør de stå under tak og med møbeltrekk over. Unngå at snø/regn kan legge seg på hagegruppen da det over tid kan påføre slitasje og skade.

MARKISE/SIDESEIL

For å bevare markise/sideseil lengst mulig bør den vaskes med mildt såpevann hver vår/høst.
For å unngå jordslag bør du jevnlig børste bort støv og smuss. Hageslangen kan benyttes, ikke bruk høytrykkspyler da den kan skade duken. Unngå å rull inn markisen fuktig etter vask.

Hvis du har fått jordslag fjernes det ved bruk av jordslagfjerner.

Etter at markisen/sideseil er rengjort anbefaler vi at den impregneres. Da bevarer du fargen og gjør den mer motstandsdyktig mot regn. Markisen er kun vannavvisende ikke vanntett. Og smuss/skitt setter seg ikke like lett på duken.

PARASOLL/PAVILJONG

Rengjøres på lik linje som markise/sideseil. Husk impregnering for å bevare duken.